Digipeater.nl
 PI1APA.nl
Information about hamradio digital repeaters.
APRS digipeater and PI1APA in particular.inleiding
De samenstelling van een APRS station kan verschillen. In beginsel is er altijd een zendontvanger, TNC en een logica eenheid zoals een computer. Afhankelijk van de toepassing is er bijvoorbeeld een GPS ontvanger gekoppeld, weerstation gekoppeld of bijvoorbeeld een gekoppelde internetverbinding. Er zijn meerdere variaties mogelijk. De meest gebruikelijke variaties zijn in het menu links weergegeven. Klik op een station type voor meer informatie.
2018-07-24 10:31:06

station configuratie
Een APRS station kan in verschillende vormen voorkomen, afhankelijk van de gewenste toepassing. Een tracker geeft alleen de locatie door en kan geen informatie ontvangen, een weerstation kan alleen weer informatie uitzenden en een digipeater kan bijvoorbeeld zenden én ontvangen, maar geen informatie op een display weergeven. Alle stations werken samen met het APRS systeem, maar de vorm kan sterk verschillen. Ook kunnen meerdere vormen worden gecombineerd. Om de mogelijkheden duidelijk te maken staat hieronder het basis ontwerp van een APRS station.

image is loading...

In de basis is een APRS station een samenstelling van een zendontvanger met antenne, een modem en gekoppelde intelligentie. In de praktijk kunnen de grenzen minder strak zijn omdat er portofoons zijn met ingebouwde modem bestaan en de AX.25 data verwerking ín de modem hardware kan zitten maar ook in de software van de gekoppelde computer. Door links op een station type te klikken is de betreffende samenstelling nader toegelicht.
2019-07-04 13:02:18


© 2021 Reiding.com - build: 20180724 32344