Digipeater.nl
 PI1APA.nl
Information about hamradio digital repeaters.
APRS digipeater and PI1APA in particular.inleiding
imagePI1APA is de APRS digipeater van Apeldoorn. APRS staat voor Automatic Packet Reporting System (ook wel Automatic Position Reporting System genoemd). De digipeater kan door zenders uitgezonden APRS datapakketjes ontvangen en heruitzenden zodat er een groter bereik ontstaat. Door overlap van andere digipeaters onstaat er op deze wijze een APRS netwerk. Aangezien er een vergunning/registratie nodig is, dient er een registratie te zijn bij Agentschap Telecom voordat er gebruikt gemaakt mag worden van deze digipeater.
Deze digipeater zendt en ontvangt op de VHF band op 144,800 MHz (en binnenkort ook op de UHF band op 432,500 MHz). Het is binnenkort een crossband digipeater, dus de ontvangen berichten op één van de twee banden wordt op beide banden uitgezonden. Door deze digipeater is het APRS bereik rondom Apeldoorn veel groter. Ook wordt er diverse functionaliteit ingebouwd in de repeater om het gebruik van APRS nog interessanter te maken. Door de aanwezigheid van een lokale Igate wordt de ontvangen APRS data ook doorgestuurd naar het online APRS-IS net werk.
2018-07-24 13:32:46

PI1APA heeft primaire status voor het gebruik van de frequentieruimte en er is een actuele vergunning verkregen bij Agentschap Telecom. Het doel en belang van onder andere APRS digipeaters is het door radiozendamateurs (experimenteel radio-onderzoekers) mogelijk maken van opdoen van kennis en vaardigheden, communiceren en uitvoeren van technisch onderzoekingen mits er geen geldelijke interesse is.

Deze digipeater voldoet aan de richtlijnen en randvoorwaarden waardoor het een legale installatie betreft
2019-07-05 14:41:46


© 2022 Reiding.com - build: 20180724 47064